Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2020

4 ταινίες βασισμένες σε video games στο ελληνικό Netflix


1. Halo: Forward Unto Dawn
Έτος: 2014

Το Forward unto Dawn είναι μια ενδιαφέρουσα ταινία επιστημονικής φαντασίας η οποία βασιζεται στο αχανες σύμπαν της διάσημης σεiράς βιντεοπαιχνιδιών Halo της Microsoft. H ταινία λανσαρίστηκε το 2012 μαζί με την κυκλοφορία του πετυχημένου Halo 4. Εξιστορεί την περιπέτεια του νεοσύλλεκτου Thomas Lasky στο κέντρο εκπαίδευσης Corbulo το οποίο δεχεται επιθεση από τις δυνάμεις των Covenant και την σωτηρία του από τον θρυλικό Master Chief. Η ταινία θα καθηλώσει ολους τους φαν του Halo franchise με την δραση της και θα διασκεδάσει ευχάριστα ολους τους φαν των ταινιών επιστημονικής φαντασίας.2.Need for Speed
Έτος: 2014Ένα ακόμα πολύ πετυχημένο franchise βιντεοπαιχνιδιών, το θρυλικό Need for Speed, αναλαμβάνει να φέρει στην μεγάλη οθόνη η Dreamworks. Εχοντας ως οδηγό τις ταινίες δράσης Fast and Furious και επενδύοντας σε ένα εκρηκτικό καστ με πρωταγωνιστές τους Aaron Paul, Michael Keaton, Dominic Cooper και Imogen Poops μας παρουσιάζει μια ταινία με με εξωφρενικό ρυθμό και ακατάπαυστη δράση με τα πιο γρηγορα και εντυπωσιακά αυτοκίνητα. Η ταινία αφηγείται την ιστορία του οδηγου αγώνων Tobey Marshallο οποίος για να εκδικηθεί τον θάνατο του καλύτερου του φίλου παίρνει μέρος στο φημισμένο τουρνουά DeLeon με απρόβλεπτες συνέπειες. Η ταινία είναι must για τους λάτρεις των αυτοκινήτων καθως θα τους καθηλώσει με την ατελείωτη δράση καλύπτοντας ετσι το ρηχό σενάριο και τις μέτριες ερμηνείες.

3. Mortal Kombat
Έτος: 1995

Mortal Kombat, ένα βίντεο παιχνιδι που μεγαλωσε γενιές gamers. H πρωτη μεταφόρα του στη μεγάλη οθόνη έγινε από τον σκηνοθέτη Paul Anderson με πρωταγωνιστές τους Robin Shou,Linden Ashby, Bridgette Wilson και τον Christopher Lambert.H ταινία ακολουθεί τον πολεμιστή μοναχό Liu Kang, τον ηθοποιό Johnny Cage και την στρατιώτη Sonya Blade, οι οποίοι καθοδηγούμενοι από τον θεό Rayden, παίρνουν μέρος στο τουρνουά Mortal Kombat με σκοπό να σταματησουν τον διαβολικό μάγο Shang Tsung και τους πολεμιστές από το να κατακτήσουν τη γη. Μια ευχάριστη ταινία για τους λάτρεις του ομώνυμου παιχνιδιού και των πολεμικών τεχνών συνδυάζοντας ατελειώτη δράση με κάποιες σφήνες δραματουργίας.
4. Doom
Έτος: 2005

Το DOOM είναι μια ταινία βασισμένη στην ομώνυμη σειρά βιντεοπαιχνιδιών DOOM της IDsoftware. Πρωταγωνιστούν οι Karl Urban και Dwayne Johnson υποσχόμενοι εκρηκτικές ερμηνείες δράσης. Η ταινία ακολουθεί μια ομάδα επίλεκτων πεζοναυτών που ανταποκρίνονται στο σήμα κινδύνου μιας ερευνητικής ομάδας στον Αρη. Αποστολή της ομάδας είναι η διάσωση των επιστημόνων και η ανάκτηση της επιστημονικής τους έρευνας, αλλά η πραγματικότητα που θα συναντήσουν είναι απρόβλεπτη και φονική. Η σκηνοθεσία του Andrejz Bartkowiak είναι εξαιρετική αναμιγνύοντας το κλειστοφοβικό ύφος των ταινιών Alien με την τρομακτική ατμόσφαιρα του Resident Evil. Μια ταινία must για τους λάτρεις του ομώνυμου βιντεοπαιχνιδιού καθώς επίσης και για τους λάτρεις των περιπετειών με ατελείωτο πιστολιδι.