Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2020

Σκανδιναβικές σειρές στο ελληνικό Netflix

Οι Σκανδιναβοί φημίζονται για τα πετυχημένα αστυνομικά τους δημιουργήματα, τόσο με τη μορφή βιβλίων όσο και τηλεοπτικών σειρών. Στη δεύτερη κατηγορία συναντάμε τρεις ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες παραγωγές που οι λάτρεις του μυστηρίου καλείστε να παρακολουθήσετε!

1. Deadwind
Έτος: 2018

   Ξεκινάμε από τη Φινλανδία και το αστυνομικό θρίλερ Deadwind, μια παραγωγή που κλέβει ολοένα
και περισσότερο τις εντυπώσεις. Στο χιονισμένο και πάντα γραφικό Ελσίνκι τελείται ο φόνος μιας νεαρής γυναίκας κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες τις οποίες οι χαρισματικοί αστυνομικοί Σοφία και Σάκαρι καλούνται να διαλευκάνουν. Οι ύποπτοι πολλοί, οι γρίφοι που αιωρούνται γύρω από τον καθένα δύσκολοι προς επίλυση, τα αδιέξοδα διαδέχονται το ένα το άλλο και στη μέση μια κερδοσκοπική επιχείρηση αιολικής ενέργειας που διχάζει. Όλα αυτά προτού το αστυνομικό δίδυμο εντείνει τις έρευνες και οδηγηθεί πολλά χρόνια πίσω συλλέγοντας στοιχεία που οδηγούν στο δολοφόνο και τα άκρως μυστηριώδη κίνητρα του.  
2.Borderliner
Έτος: 2017Αυτή τη φορά μεταφερόμαστε στα χιονισμένα φιόρδ της Νορβηγίας για να παρακολουθήσουμε την καλοστημένη σειρά του Netflix υπό την ονομασία Borderliner: Λάτρης της διαφάνειας και της ηθικής, ο αστυνομικός και πρωταγωνιστής της σειράς Νικολάι, δε διστάζει να ξετυλίξει μια υπόθεση δολοφονίας όπου σε ρόλο θύτη συναντάμε έναν συνάδελφο του και υψηλόβαθμο στέλεχος της νορβηγικής αστυνομίας. Η όλη αναστάτωση οδηγεί στην προσωρινή απομάκρυνση του από το σώμα, γεγονός που του δίνει την ευκαιρία να επισκεφθεί τη γενέτειρα του στοχεύοντας στην προσωπική του ανασύνταξη. Τα γεγονότα ωστόσο αυξάνουν τη σύγχυση που κυριεύει τη ζωή του καθώς ανακαλύπτει την ανάμειξη του αδερφού του και επίσης αστυνομικού σε μια υπόθεση ανθρωποκτονίας. Είναι το σημείο που όλα μέσα του ανατρέπονται, το σημείο που συγκρούεται η ακεραιότητα με την έμφυτη τάση συγκάλυψης του αδερφού του. Το τι τελικά θα συμβεί είναι αυτό που εκτοξεύει την αδρεναλίνη και που καθιστά το “Borderliner” ως μία από τις κορυφαίες σκανδιναβικές παραγωγές.3. Quicksand
Έτος: 2019

Ορμώμενη από το ομώνυμο best seller, η δραματική σειρά Quicksand μεταφέρθηκε στις οθόνες ως η πρώτη Σουηδική παραγωγή του Netflix και δε θα μπορούσε παρά να γνωρίσει ανάλογη επιτυχία. Η γεμάτη αγωνία σειρά μας μεταφέρει σε ένα πλούσιο προάστιο της Στοκχόλμης όπου η τοπική κοινωνία ταράζεται από μια ένοπλη επίθεση σε σχολείο της περιοχής. Σε πρωταγωνιστικό ρόλο ένα ανήλικο ζευγάρι, η Μάγια και ο Σεμπάστιαν, δύο χαρακτήρες εντελώς διαφορετικοί, με την περίεργη μεταξύ τους χημεία να περιπλέκει ακόμη περισσότερο την όλη κατάσταση. Η ολοκλήρωση ωστόσο της αιματηρής σκηνής, βρίσκει μοναδική επιζούσα τη Μάγια, κάτι που αναπόφευκτα οδηγεί σε πολλές και σοβαρές εις βάρος της κατηγορίες. Η διενέργεια της δίκης κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον καθώς τα flash back στην κρίσιμη ημέρα αλλά και ότι προηγήθηκε δίνουν ολοένα και περισσότερα στοιχεία τα οποία στο τέλος θα οδηγήσουν στην τελική ετυμηγορία.