Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020

Απρίλιος 2020: Τι θα δούμε στο ελληνικό Netflix


Η  απαγόρευση της κυκλοφορίας μας έχει φέρει αναμφίβολα σε μια περίεργη κατάσταση όπου η καλύτερη παρέα έχει ένα όνομα: Netflix! Στο άρθρο που ακολουθεί, σας παρουσιάζουμε τα τρία δημοφιλέστερα sequels που επιστρέφουν με νέες σεζόν τον Απρίλιο!


Οποιαδήποτε αναζήτηση για τη σειρά με τη μεγαλύτερη παγκοσμίως τηλεθέαση τη διετία 2018-2019 καταλήγει σε έναν τίτλο: La Casa de Papel! Αυτός φυσικά ήταν και ο λόγος που δόθηκε συνέχεια στην πετυχημένη ληστεία του νομισματοκοπείου της Ισπανίας, καθώς το Netflix δε θα μπορούσε να αφήσει ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία! Κάπως έτσι οδηγηθήκαμε πέρσι στην 3η σεζόν όπου ο Professor και η ομάδα του ένωσαν και πάλι τις δυνάμεις τους μετά από δυόμιση χρόνια. Αφορμή για το “reunion” στάθηκε ένα ολέθριο λάθος του Ρίο που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη του από τις ισπανικές αρχές. Ο πάντα πανούργος ωστόσο Professor, αναδεικνύει εκ νέου την αποφασιστικότητα του αλλά και τις περί οργάνωσης δεξιότητες που τον διακρίνουν. Τα flashbacks που παρεμβάλλονται απεικονίζοντας και πάλι με πόση ακρίβεια έχει προβλέψει τα πάντα συνεχίζονται και αποτελούν ένα από τα πιο δυνατά στοιχεία της σειράς. Σε μια παράλληλη και καλά στημένη επιχείρηση, ο Ρίο ενσωματώνεται εκ νέου με την υπόλοιπη ομάδα, ενώ τίθεται σε εφαρμογή μια ακόμη μεγαλύτερη ληστεία: αυτή του χρυσού της τράπεζας της Ισπανίας. Πολλές οι μικρές νίκες, αλλά εξίσου σημαντικές οι απώλειες. Ποιο από τα δύο θα επικρατήσει θα το μάθουμε σύντομα, καθώς μετράμε πλέον αντίστροφα για την 4η σεζόν!


Από τις σειρές εκείνες που κανείς δε μπορεί να δει ένα μόνο επεισόδιο! Η επιτομή της επιστημονικής φαντασίας, με ουκ ολίγους κριτικούς να τη χαρακτηρίζουν ως το τέλειο πάντρεμα των σειρών Lost Walking Dead Game of Thrones και Hunger Games. Τι είδαμε ως τώρα: Η (αναγνωριστική) 1η σεζόν λειτουργεί ως μια πρώτη γνωριμία με τους «100» αντιδραστικούς νέους που στέλνονται στη Γη προκειμένου να διαπιστώσουν αν ο πλανήτης είναι κατοικήσιμος μετά την πυρηνική καταστροφή που προηγήθηκε. Αυτό που κυριαρχεί είναι η μάχη της επιβίωσης και κυρίως της μεταξύ τους συμβίωσης. Στις δύο επόμενες σεζόν η δράση κορυφώνεται και οι αποφάσεις που πρέπει να παρθούν είναι κάτι παραπάνω από καίριες. Οι αποκαλύψεις σημαντικές, με κορυφαία όλων αυτή που θέλει κι άλλους πολιτισμούς να προϋπάρχουν τελικά πριν την έλευση των 100 επιλέκτων. Στο ίδιο μοτίβο και η 4η σεζόν, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στο ποιος θα πάρει τελικά τα ηνία του πλανήτη. Στο τέλος αυτής έχει απομείνει η βασική πρωταγωνίστρια Κλαρκ που περιμένει απεγνωσμένα για ένα σημάδι ζωής. Όταν το σημάδι αυτό έρθει, θα καταλάβει πως απέχει πολύ από ότι ήλπιζε και περίμενε..


Μια σειρά που αθόρυβα έφτασε στις κορυφαίες των τελευταίων ετών και όχι άδικα, καθώς όσο κυλούν τα επεισόδια, θα ανακαλύψετε στοιχεία τόσο από το Breaking Bad όσο και από το House of Cards. Η επαγγελματική δραστηριότητα του πρωταγωνιστή Μάρτιν χωρίζεται σε δύο συνιστώσες: την παροχή συμβουλών δημοσίων σχέσεων και το ξέπλυμα χρήματος για λογαριασμό ενός μεξικάνικου καρτέλ ναρκωτικών. Όταν η παράνομη ενασχόληση του στραβώνει, αναγκάζεται να καταφύγει στις απόμακρες λίμνες Ozark όπου ξεκινάει από την αρχή έναν νέο επιχειρηματικό κύκλο. Απώτερος στόχος ωστόσο είναι να ολοκληρώσει τη «μπουγάδα» προτού οι Μεξικάνοι γκάνγκστερ γίνουν απειλητικοί προς τον ίδιο και την οικογένεια του. Θα τα καταφέρει να βγει αλώβητος; Όλες οι απαντήσεις στην 3η σεζόν που ετοιμάζεται προσεχώς να κάνει την εμφάνιση της.