Κυριακή, 15 Μαρτίου 2020

Τα 3 καλύτερα γουέστερν στο ελληνικό Netflix



Γουέστερν. Μια κατηγορία ταινιών που αγαπήθηκε όσο καμία και που πάντα θα καταγράφει υψηλά ποσοστά τηλεθέασης. Ήρθε η ώρα να δούμε τα τρία επικρατέστερα γουέστερν που προβάλλονται στο ελληνικό

True Grit

Όταν οι αδερφοί Κοέν (σενάριο – σκηνοθεσία) συναντούν τον Στίβεν Σπίλμπεργκ (παραγωγή), το αποτέλεσμα μόνο εξαιρετικό μπορεί να είναι. Η ταινία μας μεταφέρει στην Αμερική την περίοδο μετά τον εμφύλιο πόλεμο, όπου η 14χρονη Μάτι ταξιδεύει στο Αρκάνσας έχοντας ως σκοπό ζωής να πάρει εκδίκηση για τη δολοφονία του πατέρα της. Στην προσπάθεια της συμπράττουν ένας απόστρατος στρατιωτικός κι ένας δικηγόρος και οι τρεις τους συνθέτουν μια δυναμική ομάδα που στη διάρκεια της περιπέτειας ξεπερνάει διαδοχικά όλα τα εμπόδια προκειμένου να φτάσει στα ίχνη του αναζητούμενου δολοφόνου. Η εν λόγω παραγωγή προτάθηκε για 10 βραβεία Όσκαρ το 2011 και αποτελεί remake της ομότιτλης ταινίας που κυκλοφόρησε το 1969 με εξίσου μεγάλη απήχηση.







Αυτή τη φορά δεν έχουμε να κάνουμε με ταινία αλλά με την κατηγορία limited series, όπου μέσω των 7 επεισοδίων οι λάτρεις των γουέστερν έχουν την ευκαιρία να αφεθούν στην απόλυτη περιπέτεια. Η ιστορία εκτυλίσσεται στην μικρή πόλη La Belle, όπου ένα καταστροφικό ατύχημα στο ορυχείο της περιοχής αφανίζει ολόκληρο τον ανδρικό πληθυσμό. Την υπεράσπιση τόσο της πόλης όσο και των εαυτών τους αναλαμβάνουν έκτοτε οι γυναίκες, υπό την ηγεσία της δυναμικής Άλις Φλέτσερ.  Η πόλη φαντάζει αριχκά εύκολη λεία για τον Φρανκ Γκρίφιν και τη σκληροτράχηλη συμμορία του. Η  εκτίμηση αυτή ωστόσο, σύντομα θα αποδειχθεί λανθασμένη πέρα για πέρα..

H συγκεκριμένη ταινία ανήκει στο πορτφόλιο του καταξιωμένου Quentin Tarantino και αποτελεί ένα ακόμη πετυχημένο δημιούργημα του. Εν μέσω μιας σφοδρής χιονοθύελλας, οι οχτώ πρωταγωνιστές βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε ένα τοπικό πανδοχείο και εκεί θα παραμείνουν έως ότου λυθεί το μυστήριο που αιωρείται από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Καθένας τους έχει πολλούς και διαφορετικούς λόγους να μην εμπιστεύεται τους υπόλοιπους, την ώρα που τα ύποπτα κίνητρα και τα μυστικά δίνουν και παίρνουν. Η κατάσταση θα επιλυθεί εν μέσω λουτρού αίματος, κάτι σύνηθες στις σκηνοθεσίες του εκκεντρικού Ταραντίνο που φροντίζει πάντα να μας ικανοποιεί τα μέγιστα με τις άριστα σκηνοθετημένες ανατροπές!