Σάββατο, 18 Απριλίου 2020

Οι 3 κορυφαίες γαλλικές σειρές στο ελληνικό NetflixΜπορεί οι γαλλικές παραγωγές να μην είναι πολλές σε αριθμό, αλλά είναι σίγουρα ιδιαίτερα ποιοτικές και σημειώνουν ολοένα και αυξανόμενα νούμερα τηλεθέασης. Στο άρθρο που ακολουθεί σας παρουσιάζουμε τις 3 κορυφαίες γαλλικές σειρές που αξίζει και με το παραπάνω να παρακολουθήσετε!


Μόνο άδικα δεν ανήκει στην κατηγορία των παραγωγών που εντάσσονται στην “must watch” κατηγορία. Όταν το χρήμα θολώνει το νου και τον οδηγεί πέρα από τα άκρα, το έγκλημα δεν θέλει πολύ για να τελεστεί. Κάτι τέτοιο έγινε και στο γραφικό χωριό Βαλμολίν, με τα παιδιά των θυμάτων ωστόσο να καταγράφουν τις σκληρές εικόνες ενός αποτρόπαιου και αδίστακτου εγκλήματος και να επιστρέφουν μετά από 20 χρόνια για να πάρουν εκδίκηση, μια εκδίκηση που κανείς δεν περιμένει και που διατηρεί την αγωνία στα ύψη μέχρι τέλους. Τα συνεχή flashbacks στο παρελθόν συμπληρώνουν βήμα βήμα το παζλ του μυστηρίου και δένουν αρμονικά με όσα εκτυλίσσονται στο παρόν.
Γαλλική και Βέλγικη παράγωγή που το μυστήριο και ο τρόμος έχουν τον πρώτο λόγο. Τα γεγονότα εκτυλίσσονται στη Βιλφράνς, μια μικρή κωμόπολη με ποσοστά εγκληματικότητας έξι φορές μεγαλύτερα από το μέσο όρο της χώρας. Η μικρή ομάδα αστυνομικών καλείται σε κάθε επεισόδιο να επιλύσει μια μυστηριώδη ανθρωποκτονία, την ώρα που σε σταθερή βάση υποβόσκουν οι παρανομίες του Δημάρχου και του πατέρα του. Όλα τα παραπάνω δένουν ομοιόμορφα με την ύπαρξη μεταφυσικών φαινομένων που οδηγούν στο παρελθόν στοιχειώνοντας τη ζωή της αστυνόμου Λορέν και όχι μόνο..

Η τριάδα των καλύτερων γαλλικών σειρών ολοκληρώνεται με μια παραγωγή του 2017 που ακούει στο όνομα La Mante. Μπορεί να έχουν περάσει 25 ολόκληρα χρόνια από τη σύλληψη της κατά συρροή δολοφόνου Jeanne Deber, αλλά οι καλά οργανωμένες εγκληματικές της πράξεις δείχνουν να έχουν εμπνεύσει απόλυτα έναν νέο δολοφόνο που καταφέρνει να ξεφεύγει συνεχώς από τις αστυνομικές αρχές του Παρισιού. Στο σημείο αυτό η Deber επιθυμεί να συνδράμει στην προσπάθεια εντοπισμού του δολοφόνου, θέτοντας ως μοναδικό απαιτούμενο να ηγηθεί της επιχείρησης ο γιος της που υπηρετεί ως αστυνομικός και με τον οποίο έπαψε να διατηρεί σχέσεις από τη στιγμή της σύλληψης της. Η επανένωση αυτή έρχεται να ταράξει τη ζωή του Damien, που παράλληλα ζει και τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του. Μια σειρά που κατέκτησε ιδιαίτερα εγκωμιαστικά σχόλια από τον μετρ του είδους Στίβεν Κινγκ. Να πούμε κάτι παραπάνω;